Зеленський призначив нового начальника Генерального штабу ЗСУ

09:19, 10 фев 2024 , Новости Каменского
Зеленський призначив нового начальника Генерального штабу ЗСУ

Новим начальником Генерального штабу ЗСУ став Анатолій Баргилевич. До нього цю посаду обіймав Сергій Шаптала. Про це президент Володимир Зеленський сказав 9 лютого у вечірньому відеозверненні.

"Сьогодні проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі", - сказав він.Також за його словами, головком Сирський визначив кандидатури заступників.

"І  я підпишу відповідні укази. Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів. І дуже важливо, що Головком разом із міністром оборони провів розмови з партнерами – Німеччина, Франція, Сполучені Штати. Знаю, що все максимально детально: постачання, заповнення дефіцитів, снаряди, зброя", - сказав президент.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых