Не переходьте за сумнівними посиланнями! У соцмережі "Телеграм" активізувались шахраї

21:51, 10 фев 2024 , Новости Каменского

Останніми днями суттєво збільшилась кількість звернень від наших читачів с приводу шахрайства у соцмережі Телеграм. Сторінки користувачів потрапляють до рук злочинців, потім ті пишуть повідомлення людям зі списку контактів зламаної сторінки від імені її користувача з проханням допомогти матеріально або позичити гроші.

Для того, щоб втратити контролю над своєю сторінкою у соцмережі, достатньо лише перейти за посиланням, який поширюють злочинці. Це може бути повідомлення про отримання допомоги від громадських організацій для українців, пропозиція підробітку та будь яка інша, нібито важлива, інформація. Бували випадки, коли навіть приходило повідомлення з викликом до суду. Також подібне посилання може прийти навіть від вашого родича чи знайомого, адже і їх сторінки могли потрапити до рук злочинців. Перш ніж тапнути на будь яке посилання варто пересвідчитись, що воно безпечне.

Якщо все ж необхідно перейти на сайт компанії, адресу якого ви отримали в посиланні, то краще введіть у пошуковій системі назву необхідного сайту і лише тоді переходь на вебресурс.

Якщо хтось з родичі чи знайомих надіслав вам повідомлення з проханням перерахувати кошти, зателефонуйте цій людині і пересвідчиться, що допомога потрібна їй, а не шахраям.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых