Колаборантка з Херсонщини втекла до Дніпропетровської області та оформила соцвиплати для переселенців, їй загрожує до 10 років ув'язнення

15:09, 13 фев 2024 , Новости Каменского

Служба безпекиУкраїни викрила організаторку незаконного референдуму рф, який відбувся у період окупації правобережної Херсонщини. Під час фейкового плебісциту мешканка Новокаховської міської громади входила до російського «виборчкому» у захопленому на той час селищі Веселе. Після деокупації жінка втекла до Кривого Рогу та ще й оформила соцвиплати в якості переселенки.

ід час окупації села Веселе армією рф жінка підтримала російських загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України. Колаборантка у супроводі озброєних загарбників обходила приватні домоволодіння і закликала місцевих жителів «проголосувати за приєднання» регіону до рф.

Після звільнення громади колаборантка під виглядом переселенки виїхала до Кривого Рогу, де намагалась переховуватись від правосуддя. До того ж вона оформила документи на отримання соціальних виплат і житла.

У результаті стабілізаційних заходів співробітники СБУ викрили зловмисницю, встановили її місцеперебування і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру у колабораційній діяльності. Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых