В Кам’янському школярі гімназії №12 провели телеміст зі своїми ровесниками з Польщі

12:47, 14 фев 2024 , Новости Каменского

Учні гімназії №12 Кам’янського провели телеміст та поспілкувались зі своїми однолітками з Польщі, які навчаються у школі ім. Федлера. Віртуальна зустріч, під час якої хлопці та дівчата ділились знаннями про знаменитих та видатних людей, які стали об’єднувальними постатями для наших країн, відбулась в рамках міжнародного освітянського проєкту S.W.A.T.K.A. у приміщенні юнацького відділу міської бібліотеки.

Як розповіли у гімназії №12, метою телемоста став обмін культурними надбаннями України та Польщі. Представники шкіл-партнерів підготували цікаві презентації про Ігнатія Ясюковича, польського інженера литовського походження, який керував будівництвом та пуском металургійного заводу в Кам’янському, а потім став його директором-розпорядником та Станіслава Лема, відомого польського письменника, який народився в Україні.

За словами директорки гімназії №12 Ангеліни Запорожець, це вже не перша взаємодія між учнями нашого міста та їх польськими однолітками. Раніше останні вже надсилали листівки й подарунки, для наших військових, що воюють на Харківському напрямку.

Урочистим завершенням віртуальної зустрічі стало спільне виконання гімнів обох країн. В планах співпраці — весняна подорож маленьких українців до воєводства Великопольща з метою обміну досвідом з питання впровадження STEM-технологій в навчальний процес в обох країнах.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых