Поліцейські Кам`янського попереджають: шахрайства під виглядом купівлі-продажу через мережу Інтернет

17:19, 20 фев 2024 , Новости Каменского

Шахрайство в інтернеті набуває все більших масштабів, зловмисники постійно вигадують нові схеми аби отримати гроші з громадян. 

Шахраї публікують на платформі онлайн-оголошень об’яву про продаж будь-чого, зазвичай фото товару - крадене з інших об’яв, а у ролі приманки – дуже приваблива ціна. Самого товару або послуги, звісно ж, шахраї не мають. Усе що їм потрібно – виманити гроші.

Тож, якщо Вам для сплати за товар або реєстрації надають підозріле посилання на невідомий сайт, не переходьте за ним, а тим паче не повідомляйте свої банківські дані.

Щоб не стати жертвою шахраїв, купуйте товари лише в перевірених продавців та перевірених інтернет-магазинах, або користуйтеся послугою післяплати і сплачуйте за товар тільки після огляду аби впевнитися, що ви отримали саме той товар, який замовляли.

Однак, жертвою інтернет шахраїв можна стати не лише купуючи товар в інтернеті, а й продаючи його. Під приводом оплати вашого товару шахраї будуть намагатися дізнатися усі дані вашої платіжної картки, за допомогою яких зможуть зняти гроші з вашого рахунку. 

Нікому не повідомляйте номер, строк дії та код своєї банківської картки (CVV) бо Ви зможете залишитися без заощаджень.

Якщо ви все-таки потрапили у пастку шахраїв, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102», адже розкриття подібних злочинів багато в чому залежить від своєчасного звернення.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых