В Україні налагоджено серійний випуск самохідних артустановок 2С22 "Богдана"

07:04, 21 фев 2024 , Новости Каменского

Генеральний штаб ЗСУ.

Попри постійні обстріли російського агресора, українські виробники не лише налагодили серійний випуск дуже необхідних війську 155-мм САУ 2С22 "Богдана", але й продовжують постійно їх покращувати. За відгуками артилеристів щоразу вносяться зміни в конструкцію. Це не лише покращує бойову ефективність "Богдани", але і робить використання САУ більш комфортним та зручним для екіпажу. "Богдана" зразку 2022го року і ті машини, які отримують зараз - відрізняють кардинально, кажуть артилеристи.

Щодо бойової ефективності, то українська самохідна установка також гідно зарекомендувала себе.

- На старій радянській Мста-Б на розігрів ствола та пристрілку ми витрачали зазвичай 2 постріли, і лише третій йшов в ціль. Це за умови, якщо старі радянські снаряди не підведуть, - каже командир батареї, - то з "Богдани" нам, як правило, треба лише перший снаряд на прогрів ствола, другий і подальші вже летять точно в ціль.

Великим плюсом є і українське виробництво самих гармат, адже під час запеклих боїв кожна гармата батареї могла випускати по 100 і більше снарядів на день, згадують артилеристи. І можливість швидко замінити зношений ствол в умовах настільки інтенсивної бойової роботи є солідним плюсом української САУ.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых