Національний банк вводить в обіг нову пам’ятну монету «Батьківське щастя»

13:53, 1 мар 2024 , Новости Каменского

Пам’ятна монета «Батьківське щастя» присвячена найдорожчому в житті – щастю бути батьками, трепету перших обіймів та безумовній любові до малюка, повідомляють в НБУ. Нову пам’ятну монету вводять в обіг сьогодні, в перший день весни.

«На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено композицію: батьківські руки, які тримають ніжки немовляти, що символізує довіру, відчуття захисту та любов, яка єднає сім’ю.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено дитя, яке мирно спить на м’яких хмаринках серед іграшок (елемент оздоблення – тамподрук). Брязкальце, що сяє на тлі нічного неба, немов місяць, дарує відчуття спокою та затишку. Воно освітлює шлях дитини у світ мрій та фантазій, даруючи безтурботні сни», – такий опис монети «Батьківське щастя» розміщено в каталозі нумізматичної продукції НБУ.

Пам’ятна монета виготовлена з нейзильберу та має номінал 5 гривень. Наклад монети – до 100 000 штук (у сувенірній упаковці).

Над її дизайном працювали художник Яровий Владислав і скульптор Атаманчук Володимир.

Із 7 березня 2024 року монети продаватимуться в інтернет-магазині НБУ та банках-дистриб’юторах.

Загалом через інтернет-магазин НБУ планується реалізувати 25 тисяч пам’ятних монет, із них у перший день продажу – 15 тисяч.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых