Мешканців Кам’янського району закликають не зривати і не купувати первоцвіти

11:23, 5 мар 2024 , Новости Каменского
Мешканців Кам’янського району закликають не зривати і не купувати первоцвіти

Напередодні сезону цвітіння первоцвітів начальник Кам’янської районної військової адміністрації Олег Гапіч звернувся до мешканців району із закликом не зривати і не купувати підсніжники, проліски та інші ранньоквітучі рідкісні рослини, занесені до Червоної книги України.

Він нагадав, що торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1 700 до 3 655 грн.

«Цього року відносно теплий лютий, а отже сезон цвітіння первоцвітів може розпочатися раніше. Тож їх масове знищення для продажу призводить до зменшення кількості первоцвітів у природі, а також загрожує їхнім повним знищенням. Маємо докласти зусиль, щоб підсніжники, проліски, сон-трава та інші рідкісні весняні рослини тішили своєю красою не тільки нас, але і прийдешні покоління. Збирання первоцвітів шкодить природі тим, що не дає змоги рослинам утворити насіння, адже вони розмножуються не лише цибулинами. Зривання кількох рослин первоцвіту призводить до знищення десятків насінин, які в майбутньому могли б дати нове покоління.

Бережіть красу природи! Будьте свідомими і не знищуйте декоративні дикоростучі рослини лише задля примхи», – йдеться у зверненні очільника РВА.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых