Фіктивне батьківство та шлюби з жінками з інвалідністю: на Дніпропетровщині ділки організували схему переправлення ухилянтів через держкордон

17:59, 18 мар 2024 , Новости Каменского

За процесуального керівництва прокурорів Синельниківської окружної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Юрист з Дніпропетровщини залучив до злочинної діяльності чотирьох знайомих, у тому числі працівницю РАЦСу. Вони організували схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Підозрювані підшукували «призовників», яким пропонували оформити батьківство над неповнолітніми дітьми або укласти шлюб з жінками з інвалідністю.

Працівниця одного із районних відділів державної реєстрації актів цивільного стану у місті Дніпро виготовляла фіктивні свідоцтва про народження дітей та про шлюб. Можливістю отримати такі документи скористалися понад 20 чоловіків. Грошова винагорода за цю «послугу» становила від 4 до 6 тис доларів США з особи.

У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання та в автомобілях підозрюваних ділків було вилучено отримані за незаконні послуги гроші, банківські картки, мобільні телефони, документацію.

Всі підозрювані будуть покарані згідно з чинним законодавством.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых