Теракт у концертному центрі «Крокус»: кількість загиблих перевищила 60

08:00, 23 мар 2024 , Новости Каменского

Як повідомляли російські медіа, в п’ятницю ввечері в партер концертної зали "Крокус Сіті Холл" перед концертом гурту "Пікнік" вдерлися "люди в камуфляжі" та вчинили стрілянину з автоматичної зброї. Під час атаки сталися вибухи, спалахнула пожежа.

Перші повідомлення про стрілянину у концертному залі Крокус Сіті Холл з’явилися близько 20:15 за московським часом. Там мав пройти концерт гурту “Пікнік”. Коли розпочалася стрілянина, у будівлі могло бути до 7200 осіб. У нападі брало участь щонайменше п’ять осіб, пишуть близькі до силовиків телеграм-канали.

Телеграм-канали повідомили про 40 загиблих та 130 поранених. На перших відео з будівлі видно тіла людей на підлозі. Пізніше з’явилося відео, на яких терористи, які увійшли до будівлі, впритул розстрілюють людей. Почалася пожежа, сталося кілька вибухів. У будівлі було заблоковано кілька сотень людей, МНС повідомило про 100 виведених з підвалу людей.

Спецпідрозділи прибули до Крокус Сіті близько 21:30 – більш ніж за годину після перших повідомлень про стрілянину. У цей час канал ВЧК-ОДПУ написав, що перша колона спецназу пішла на штурм. Було повідомлення про те, що кілька терористів забарикадувалися у будівлі. Також повідомлялося, що чотирьом з них вдалося втекти.

Пожежні тривалий час не могли почати гасити пожежу, оскільки в будівлі не було проведено зачистки. Дах Крокус-Сіті гасять з вертольотів, він практично повністю охоплений вогнем. Повідомляється про обвалення даху.

За інформацією слідчого комітету рф, кількість жертв теракту перевищила 60 людей. З будівлі, яка охопила сильну пожежу, тривалий час продовжували виносити тіла, тож кількість жертв може зрости.

Низка Telegram-каналів повідомляла про 70 загиблих. Багато тіл було знайдено у туалетах, кімнатах для годування та приміщеннях, де прибиральники зберігали інвентар – там люди ховалися від стрілянини. За інформацією ЗМІ, вони задихнулися через дим під час пожежі. Також серед них нібито було знайдено тіло одного з терористів, яке впізнали за бомбою, що була при ньому. Вибухівку забрали сапери.

За інформацією CNN, відповідальність за теракт у концертному залі "Крокус" у підмосковному Красногорську взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава", також відоме як ІДІЛ.

Проте в Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що теракт, який стався у підмосков’ї, являється свідомою провокацією режиму володмира путіна, про яку попереджала раніше міжнародна спільнота.

“Це свідома провокація спецслужб Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота. Кремлівський тиран з цього починав свою кар’єру і такими ж злочинами проти власних громадян хоче її завершити”, – заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі “Українській правді”

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых