На Дніпропетровщині у вихідні значно зросла кількість пожеж в екосистемах

07:06, 25 мар 2024 , Новости Каменского

Про це повідомляють в ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Традиційно, у вихідні дні зростає кількість пожеж в екосистемах. Тільки потягом минулої доби на Дніпропетровщині рятувальники здійснили 50 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях. Загасили 40 займань сухої рослинності та 10 пожеж, де осередком вогню було сміття. Загальна площа знищених полум’ям екосистем склала понад 33 га.

Як зазначають вогнеборці, до масштабних займань на відкритих територіях призводять людська халатність та незнання елементарних правил пожежної. А на  гасіння таких пожеж необхідна велика кількість сил та засобів.

До того ж, суха та вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню на значні території за короткий час. І хоча рейдові групи щоденно проводять профілактичну роботу із населенням, вогнеборці все ще продовжують долати численні загоряння в екосистемах по всьому регіону.

Вкотре службовці ДСНС нагадують про небезпеку розведення багать на відкритих територіях і попереджаємо, що за порушення вимог пожежної безпеки та самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых