Дніпропетровський обласний лабораторний центр заперечує перевищення показників у воді Каховського водосховища

17:00, 12 фев 2020 , Новости Каменского
Дніпропетровський обласний лабораторний центр заперечує перевищення показників у воді Каховського водосховища

За результатами повторних лабораторних досліджень, у воді з Каховського водосховища не виявили отруйних речовин.

Про це повідомив в.о. директора Дніпропетровського обласного лабораторного центру Олександр Штепа, передає прес-служба ДніпроОДА.

«7 лютого наш лабораторний центр отримав від «Кривбаспромводопостачання» перші проби води. Тоді результати показали, що усі показники – в межах норми. Але для більш об’єктивних результатів потрібні були додаткові дослідження, – сказав Олександр Штепа. – Слід розуміти, що стан води дуже мінливий. До водосховища потрапляють стоки, які можуть містити, зокрема, і отруйні речовини. Тому дуже важливо періодично проводити тестовий контроль показників».

10 лютого в районі селищ Грушівка та Мар’янське були відібрані по дві проби води окремо власником водопроводу та лабораторним центром для повторного дослідження. У Дніпропетровському обласному лабораторному центрі провели високочутливу диференційну діагностику, використовуючи метод газорідинної хроматографії. Результат – негативний. Жодних перевищень показників у воді не виявили.

Як повідомляється, остаточний висновок щодо безпечності використання води з Каховського водосховища зробить Держпродспоживслужба України та спеціальна комісія Апостолівської райдержадміністрації.

 

Если вы хотите быть в курсе всех событий, которые происходят в городе, области  и стране, заходите на сайт «Моє місто Кам'янське»

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых