У Кам’янському не будуть перейменовувати сквер Лясоти

17:10, 12 апр 2024 , Новости Каменского
У Кам’янському не будуть перейменовувати сквер Лясоти

Як повідомлялось раніше, відповідно до листа Кам’янської районної військової адміністрації та Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», у нашому місті хотіли перейменувати сквер Лясоти Станіслава Миколайовича.

Змінити назву об’єкту топонімії, що знаходиться навпроти колишнього Заводського райвідділу поліції, місту пропонували у зв’язку з тим, що Станіслав Лясота свого часу працював у структурі апарату радянської влади.

Однак, як з’ясувалося, на місцевому рівні змінювати назву цього скверу не планують. Про це стало відомо з відповідного рішення міськради, яке планують прийняти на найближчий сесії.

В документі йдеться про те, що з метою вшанування пам’яті почесного громадянина міста Кам’янське Лясоти Станіслава Миколайовича, який зробив значний особистий внесок у просвітницьку та виховну діяльність у місті та регіоні, враховуючи лист Придніпровського металургійного фахового коледжу та громадську думку мешканців міста з цього питання, назва об’єкта топонімії «сквер Лясоти Станіслава Миколайовича» в місті Кам’янське залишається такою, як є.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых