У Кам`янському на пішохідному переході збили дитину

09:55, 26 апр 2024 , Новости Каменского

Пригода трапилась близько 16.50 25 квітня на проспекті Аношкіна.

10-річний хлопчик переходив дорогу разом з батьком по нерегульованому пішохідному переходу. Автівка на крайній правій смузі зупнилась, щоб пропустити пішоходів і повернути направо.

Автівки лівою смугою продовжували рух. Дитина вибігла попереду батька і опинилась на капоті легковика, який не гальмував перед переходом. В останній момент водій намагався уникнути зіткнення, звернувши вліво, однак все одно підняв дитину в повітря. У хлопця - черепно-мозкова травма.

За словами свідків, виникла ситуація, коли дитина опинилась в "сліпій зоні" - водій не міг її побачити через машину, що стояла на сусідній смузі. З іншого боку - пішохід біг по переходу, не перевіривши можливість небезпеки, як і батько, який мав би контролювати дії своєї неповнолітньої дитини.

В той же час Правила дорожнього руху дають роз`яснення подібної ситуації так: "Пункт 18.4 ПДР: Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека".

Фото: скрини з відеореєстратора очевидця

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых