Конкурс бюджету участі в Кам'янському: готуються зміни до Положення, щоб вирівняти шанси

15:59, 20 май 2019 , Новости Каменского
Конкурс бюджету участі в Кам'янському: готуються зміни до Положення, щоб вирівняти шанси

 

 

Внести зміни до Положення про бюджет участі вирішили сьогодні члени координаційної ради з питань громадського бюджету в Кам'янському.

Необхідність змін викликана дисбалансом сил учасників конкурсу бюджету участі, зазначив голова координаційної ради Олександр Чернишов, перший заступник міського голови. Кожний четвертий зі 104 проектів, допущених до конкурсу стосується освіти, зазначив він. Переможців може бути 12-13 – наскільки вистачить 2,5 мільйонів гривень бюджету участі 2019 року.

Під час конкурсу виявилось, що комунальні заклади – учбові та бібліотеки, використовували методи агітації, які можна назвати неетичними. Наприклад, в робочий час агітували за свій проект бюджету участі біля платіжних терміналів «Приватбанку». Або приводили до ЦНАПу цілий колектив учнів… Карати за таке ніби нема підстав: Положення про конкурс не забороняє такі методи залучення голосів. Але через такі випадки, вважає О. Чернишов, можна говорити про нечесне змагання між проектами комунальних закладів та проектами окремих громадян.

Тому вважається за доцільне запропонувати координаційній раді внести зміни до Положення про конкурс бюджету участі, затвердженому міською радою. Пропонується розділити підсумки конкурсу по сферам: освіта, інфраструктура, медицина, спорт, екологія, культура. І відбирати проекти з найвищим рейтингом по кожній сфері окремо.

Результати конкурсу ще невідомі. З 14 тисяч голосів 1,5 тисяча ще не оброблено. Тому координаційна рада поки що готуватиме зміни до Положення.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых