Крадуть, та не каються. Про "золотий" пологовий будинок

17:09, 28 апр 2020 , Новости Каменского
Крадуть, та не каються.  Про "золотий" пологовий будинок

Не раз вже ми розповідаємо вам, любі наші читачі, про те як Кам’янська влада пускає наші бюджетні гроші по вітру, а скоріш за все у свої кармани. Ось і нещодавно ми писали про «золотий» пологовий будинок, реконструкція якого обійдеться місту в майже 10 мільйонів доларів.

Тендер пройшов. Переможця оголошено. Договір підписано.

Але ж... дякуючи інтернет – проекту «НАШІ ГРОШІ» вже сьогодні можна впевнено заявити про те знову нас дурять на гроші. Журналісти провели своє розслідування на початку цієї реконструкції і знайшли багато чого, що це підтверджує. Ось, про що вони пишуть.

«Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради Дніпропетровської області 23 квітня за результатами тендеру замовив ТОВ «Будівельно-ремонтна група «Житлобуд» реконструкцію лікарні за 263,00 млн. грн. Про це повідомляється у системі  «Прозорро».

Ціна угоди всього на 0,3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 263,89 млн грн.

До кінця 2021 року мають реконструювати пологовий будинок КНП «Міська лікарня №9» по просп. Аношкіна, 72, влаштувати інженерні мережі, киснево - газифікаційну станцію та блочно-транспортабельну котельню, а також благоустроїти та озеленити територію.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, суміш Ceresit CT 190 коштує 12,45 грн./кг.

В інтернет - магазинах її продають в півтора рази дешевше – по 7,37 грн./кг.

Утеплювач Термолайф Еко-Фасад товщиною 100 м коштує 450 грн./кв. м.

В інтернет - магазинах його можна знайти у роздріб в півтора рази дешевше – по 277 грн./кв. м.

Гарячекатана арматурна сталь коштує 26-28 тис грн./т.

У березні на тендері Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки в Бахмуті Донецької області вона коштувала на третину дешевше –  20 тис грн./т.

А в лютому на житловому тендері КП «Спецжитлофонд» Київської міської ради в півтора рази дешевше – 16-18 тис грн./т.

Лікарняний ліфт OTIS (Франція) на три зупинки вантажопідйомністю 1 275 кг швидкістю 1,0 м/с без машинного відділення обійдеться у 2,98 млн грн. (без доставки й монтажу).

Трохи про фірму переможця «Житлобуд»

Фірма «БРГ «Житлобуд» зареєстрована в Києві в 2017 році на ТОВ «Біг Фінанс Актив» Андрія Голубєва, який також керував нею. Згодом фірму переоформили в Кам’янському на Оксану Федосюк, пізніше – на Ірину Стамболу, а потім – знову на Оксану Федосюк. Директоркою фірми є Анна Вікторівна Ткаченко, яка раніше очолювала КП «Зеленбуд» Кам’янської міської ради. Торік особа з такими ПІБ була довіреною особою кандидата в нардепи від «Блоку Петра Порошенка» Михайла Підгурського, який зараз є  депутатом  Кам’янської міської ради від «Європейської солідарності». Іншою довіреною особою був Сергій Револьдійович Петренко – власник нинішнього єдиного конкурента ТОВ «Хотей АС» і ТОВ «Хотей-Моноліт». Спаринг-партнери не знижували ціну під час аукціону.

Федосюк також володіє місцевим ТОВ «Будівельно-ремонтна група «Житлобуд-1».

Стамбола володіє калуським ТОВ «Укральппром», криворізьким ТОВ «Вєтек», чернігівським ПП «Дніпропромсервіс», нікопольським ТОВ «Атомбудгруп» і сумським ТОВ «Будактивкомплект» та керує калуським ПП «Щебінь України» Дениса Теліпка.

Із 2018 року переможець отримав підрядів на 403,06 млн грн., з яких цей – найбільший».

Отака собі проста арифметика в Кам’янському.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых