‎Як в Кам’янському декомунізовали літак радянських часів

15:35, 19 июл 2020 , Новости Каменского
‎Як в Кам’янському декомунізовали літак радянських часів

На прикладі цього випадку в сьогоденній Україні можна робити висновки щодо розбіжності в розумінні громадянами країни самого змісту поняття патріотизму

Пам’ятник літаку МіГ-19 було встановлено на площі біля театру ще в 1979 році, до 15-річчя польоту Юрія Гагаріна в космос. МіГ-19  був першим радянським серійним надзвуковим літаком, розробленим в 1950-х роках, який використовувався в системі ППО СРСР, та  вже в 70 роки знятим з виробництва. Колись до нього водили дітлахів на екскурсії, де їм розповідали про досягнення країни в авіаційній та космічній галузі.

І так, колись на його хвості була намальована зірка.

Хто її зафарбував, нам достеменно не відомо. Але до 2011го року вона була, а ось вже в лютому 2012р. - ні. Про це свідчать фото редакції.

Вісім років нікому той літак не був цікавим. І ось, знайшовся привід, щоб саме в цьому році він опинився в центрі політичних ігор.

ГО Штаб національного захисту Кам’янського з апломбом виставив фото своєї «перемоги» над червоною зіркою, яка знову з’явилась на хвості літака, про що вони написали в фейсбуці гнівний пост за підписом свого керівника Віталія Чернявського.

 

Штаб національного захисту м. Кам'янське‎  · 

«До дня Конституції в місті Кам'янське, прихильники руського миру з ОПЗЖ та Шария на памятнику літака МІГ-19 який розташован біля театру ім. Лесі Украінки нанесли навмистно радянську зірку в суперечь закону о декомунізації.

Активісти Штабу Національної захисту міста Кам'янське спільно з штабом "ДІЯ", та УДА провели акцію стоп реванш "русский мир" в місті Кам'янське.

В ході акції була замінена радянська символіка на герб України, Нагадаємо прихильникам проросійских партій ви живете в Україні тому ніяких символів окрім національних в нашій Вітчизні не буде, як-би ви не намагались це змінити,ви зрадники України, тому ми патріоти своеї України, за такими гнидами як ви пильно наглядаемо, ваш руський мир ми зупинили в 2014 році, і зараз недопустимо вашого реваншу. Останнім часом прихильники згаданих партій активізувалися, думаємо, що до майбутніх виборів. Не допустимо "руського мира" в нашій Україні та в нашому місті Кам'янське, Дамо гідну відсіч! СЛАВА УКРАЇНІ. P\S кошти на виготовлення гербів та встановлення надав, керівник штабу "Національного захисту", Віталій Чернявський».

 

Багато хто з кам’янчан відреагували на цей пост, але мабуть не так, як то бачили в ГО...

 

ОСЬ, ЩО НА ЦІЙ ПРИВІД КАЖУТЬ МЕШКАНЦІ МІСТА:

 

Дмитрий Герасименко Слава Україні! Я теж не підтримую дій, які підтримують ворогів України. Але!!! Я, також, не підтримую дій радикалів, які наносять шкоду Україні в цей, дуже важливий, перехідний час. МІГ - 15, літак, який був створений не в Україні, а в країні, назва якої є Радянський Союз. І всі свої невдачі та перемоги цей літак заробив під прапором СРСР, та з червоними зірками на крилах, кілі, та фюзеляжі. Не треба ганьбити людей, які гинули під цими зірками, та прапорами, щоб ви зараз, хоча просто народились. Не треба прозивати афганців, та воїнів, що були в гарячих точках 80 - 90 років зрадниками. Вони вас народили, виховали, і дали можливість бути людьми. А вони, люди того покоління, яке воювало під радянськими зірками, ще доволі молоде. 50 - 60 років. Не хороніть це покоління, бо воно ще в змозі по пиці деяким радикалам надавати. Не дратуйте нас. Нестерпно вам бачити МІГ - 15 с зірками, зробіть винищувач чисто Український, поставте його на постамент, і малюйте що вам заманеться.

 

игорь добринчук Теперь нужно Прометею в руку тризуб прилепить вместо факела...

 

Irina Irina Это сейчас так важно? Не хотите навести порядок в жизненно важных областях. Это как будто живем в убитой квартире - крыша течет, трубы рвет, канализация забита, коммуникации через раз и тут такое "а мы на потолок трезуб прилепили".

 

Алексей Кивеч Лучше бы патриоты собрались, и снесли бы все шлагбаумы к голубому озёрах, ало ребята там ведь нарушают права человека!? Куда же вы смотрите? Ну да лучше что то на накрасить или наклеить и сфотографироваться или видосик записать....

 

Николай Гаврилов Зупиніться і перестаньте займатися ахінеєю. Там на пам'ятнику з самого початку була зірка. Хочете внести вклад в історію міста, щоб люди пам'ятали на віки, то заставте виконавчу владу навести порядок в комунальній сфері, створіть підприємства і робочі міста, будуйте житло для людей і давайте робочому як це було в ненависному для вас минулому. Але де вже вам до цього, бо працювати ви не навчилися, а тільки боротись з символікою так кричати "Геть", не важливо в чию адресу, можете. Закликаю зробіть добро для трудящих і той поступок стане пам'ятю в душах людей на віка.

 

Більшість з 230 коментарів саме такої думки. То невже всі вони на погляд ГО реваншисти та мріють про «руський мир»?

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых