Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як діяти за перших ознак ГРВІ

17:53, 16 мар 2020 , ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог
0 351
Підвищена температура, кашель та утруднене дихання. Такі симптоми можуть свідчити як про звичайну застуду, так і про захворювання на коронавірус.

Як діяти за перших симптомів недуги, розповіли у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Під час карантину дуже важливо пильно слідкувати за своїм здоровям. Щоб уникнути можливого зараження, слід дотримуватися простих правил особистої гігієни. Мити руки з милом та обробляти їх дезінфікуючими засобами, під час кашлю та чихання – прикривати рот і ніс паперовою хустинкою. Уникати людей з симптомами ГРВІ, – розповіли у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. – Якщо ж ви відчули перші симптоми вірусної інфекції, треба перш за все зателефонувати до свого сімейного лікаря. Медпрацівники мають чіткий алгоритм дій та знають, як діяти у таких випадках».

У разі підвищеної температури, кашлю та утрудненого дихання, слід  звернутися до сімейного лікаря та повідомити історію подорожей. Він вирішить, чи потрібна ізоляція та госпіталізація. Якщо протягом останніх 14 днів ви перебували в країні, де зафіксований COVID-19, варто обмежити контакти з людьми та слідкувати за самопочуттям. У випадку температури, вищої за 38 градусів – негайно викликати швидку.

Нині в Україні – 5 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Популярное

Топ обсуждаемых