Активісти намагалися перекрити Полтавське шосе через «Блакитне озеро»

15:30, 3 авг 2021 , ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог
0 590
Боротьба за Єлизаветівський котлован. Вихідними активісти з Кам’янського хотіли перекрити Полтавське шосе через проблему «Блакитного озера». Кожен українець має право, гарантоване Конституцією, безперешкодного доступу до водних ресурсів країни, а на Блакитному озері, як стверджують місцеві, права людей обмежуються. Однак акція протесту не вдалася. Чому трасу не перекрили? Чи протизаконний платний пляж? Дивіться у сюжеті.

10 ранку, активісти групи «Багнет Нації» збираються перекривати Полтавське шосе, однак поліція діалогу ініціативу вважає незаконною.

Суперечки з правоохоронцями тривали півтори години. Активісти кажуть: попереджали облдержадміністрацію та поліцію про перекриття, однак їх не почули. А діяльність правоохоронців взагалі вважають незаконною.

Причиною усім подіям стала так звана проблема “Блакитного озера”. Більше половини узбережжя – приватні, а пляжі там – платні. Активісти вимагають вирішити питання безперешкодного доступу громадян до берегової зони водойми, яке гарантоване законом, зберегти рекреаційний статус території, провести благоустрій. У активістів цілий пакет документів про статус та паспорт водойми, і купа звернень.

Костянтин Філатов, журналіст друкованого ЗМІ «Багнет нації»: “З 2007 року Блакитне озеро має статус водного об’єкту, ось є водогосподарчий паспорт. Виходить наступне: Кам’янське разом з Петриківкою не визначились з межами міста і не визначились з розмежуванням відповідальності за водойму та узбережжя”.

 Саме через таку бюрократію, за словами активістів, й виникає проблема з платними пляжами на узбережжі об’єкту водного фонду України.

Костянтин Філатов, журналіст друкованого ЗМІ «Багнет нації»: “100-140 тисяч в день отримують так звані комерсанти”.

Заходимо на один з платних пляжів Блакитного озера. В’їзд та вхід платний: 20 гривень за людину, 70 – за авто.

Проте, відпочивальники задоволені. Кажуть: краще заплатити 20 гривень, аніж засмагати серед дикого очерету.

 До того ж бійцям АТО та мешканцям Єлизаветівки – вхід безкоштовний, розповіли відпочивальники. А от дискусія між правоохоронцями та активістами з приводу водойми таки завершилась рішенням. Домовились зібрати комісію, провести нараду з поліцією, Петриківською ОТГ, Кам’янською місьрадою та журналістами.

Костянтин Філатов – журналіст друкованого ЗМІ «Багнет нації»: “Якщо не буде питання вирішено – анонсуємо повне перекриття траси на наступному тижні”.

Популярное

Топ обсуждаемых