У Кам'янському скоротили фінансування навчальних закладів. Відкрите звернення до міського голови Кам’янського

15:00, 4 фев 2021 , Новости Каменского
У Кам'янському скоротили фінансування навчальних закладів. Відкрите звернення до міського голови Кам’янського

Фінансування з бюджету навчальних закладів Кам'янського скоротилося без пояснення причин, а вчителі отримують мізерну зарплату.

На сторінках ФБ з'явилося відкрите звернення до мера Каменського від 

голови незалежної профспілкової організації «Освітяни Придніпров’я» Л.Долиной Наводимо текст повністю.

Відкрите звернення до міського голови Кам’янського А. Білоусова. Шановний Андрію Леонідовичу!

У зв’язку з недофінансуванням освітньої галузі в січні 2021р. обуренню працівників закладів освіти немає меж!

По-перше, нам не зрозуміло, чому до цих пір на офіційних веб-сайтах Кам’янської міської ради, департаменту з гуманітарних питань відсутня інформація стосовно недофінансування галузі, немає ніяких пояснень з цього приводу.

По-друге, чому працівникам галузі своєчасно не видано розрахункові відомості по заробітній платі за січень місяць 2021 року? Навіть станом на сьогодні члени профспілкової організації «Освітяни Придніпров’я» не можуть добитися їх отримання усупереч ст. 110 КЗпП ( При кожній виплаті заробітної плати власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника про такі дані, що належать до періоду, за який провадиться оплата праці:

а) загальна сума заробітної плати з розшифровкою за видами виплат;

б) розміри і підстави відрахувань та утримань із заробітної плати;

в) сума заробітної плати, що належить до виплати.) !

В школі 31 взагалі панує середньовіччя! Відомості пишуться від руки! І це при тому, що на дворі 21 сторіччя!

По-третє, чому, коли приймався бюджет на 2021р., не були враховані фактичні потреби галузі? Незрозуміло, як проводилися розрахунки мінімальної заробітної плати. Чи враховані вони в повному обсязі в зв’язку з підвищенням?!

Освітяни задихаються від всіх скорочень чисельності працівників, постійних відпусток за свій рахунок, які їх примушують брати ( і не кажіть, що вони самі пишуть заяви), зменшення навантажень, закриття груп в дошкільних закладах, збільшення обсягу виконуваної роботи обслуговуючого персоналу. Цей перелік можна продовжити! До речі, в дошкільних закладах уже скоро не буде кому працювати! Заробітна плата вихователів на рівні прибиральниць! В той же час вами нічого не робиться! Умови праці постійно погіршуються, порушується трудове законодавство, наслідки якого після виграних працівниками трудових спорів, тяжким тягарем лягають на плечі містян, першу чергу освітян! Все це відбувається, коли працівники закладів освіти, як ніхто, знаходяться на передовій в умовах СОVID -19, ризикують своїм життям і здоров’ям!!! Про яку якість освіти в місті можна говорити, виконувати той же новий Санітарний регламент закладам середньої освіти, реалізовувати інші нововведення, коли панує такий безлад! Освітянами використано всі ресурси, а ви продовжуєте добивати недофінансуванням! Нещодавно ознайомилася з Стратегію розвитку міста до 2027р., яка в грудні 2020р була прийнята міською радою. Одна з її цілей-створення міста безпечного середовища та високих стандартів життя. До речі це про що і для кого, якщо 2021 рік розпочато з недофінансування освітянської галузі! Хто наступний на черзі?!

Вважаю, що необхідно негайно виправляти ситуацію: провести позачергову сесію, винести питання фінансування освітньої галузі на широкий загал, внести зміни до бюджету!

З повагою, Л.Долина, голова незалежної профспілкової організації «Освітяни Придніпров’я»

Довідка: Постановою Кабінету Міністрів України від 17липня 2013 року №509 затверджено порядок накладання штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, згідно з яким роботодавці несуть відповідальність відповідно до вимог ст. 265 КЗпП України, а саме за невиплату заробітної плати в повному обсязі встановлено штраф у трикратному розмірі.

 

КОММЕНТАРИИ — 1


  • 05.05.2021 21:54   Белоцерковец Белоцерковец

    Денег на фонтаны не хватает,а они......

Популярное

Топ обсуждаемых