Туринську плащаницю виставлять у Велику Суботу

13:28, 6 мар 2021 , Новости Каменского
Туринську плащаницю виставлять у Велику Суботу

3 квітня 2021р., тобто в день Великої Суботи — як і минулого року — відбудеться спеціальне виставлення Туринської плащаниці, повідомив митрополит Чезаре Носілья.

Плащаницю виставляють для публічного поклоніння тільки за виняткових нагод, таких, наприклад, як Ювілейний рік. Надзвичайне виставлення Туринської плащаниці відбулося у столиці регіону П’ємонт рік тому, коли весь світ був паралізований пандемією коронавірусу, повідомляє CREDO.

З молитвою Тезе Молебень спеціального відслонення Плащаниці розпочнеться о 16.30 за місцевим часом і транслюватиметься медіазасобами за співпраці з ватиканським Дикастерієм комунікацій.

Молитву в день Великої Суботи проведе молодь із Турина, яка брала участь у підготовці до Європейської зустрічі молоді, планованої Спільнотою Тезе на 28 грудня 2020р. — 1 січня 2021р. Та зустріч, однак, була відкладена з огляду на санітарні обмеження. Під час поклоніння Плащаниці молоді люди представлять свої роздуми на тему надії.
Плащаниця Туринська плащаниця — це полотно розмірами 4,36 x 1,10м.

У нього, як каже традиція, було загорнене тіло Господа Ісуса після того, як його зняли з хреста. Уже 400 років це полотно зберігається в Туринській катедрі, у спеціально для нього збудованій каплиці.

Від XV століття Плащаниця була власністю Савойської династії, потомки якої 1983р. переказали її Папі, а той, своєю чергою, доручив реліквію опіці митрополитів Туринських. Нині «стражем Плащаниці», з розпорядження папи, є архиєпископ Турина Чезаре Носілья.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых