Вертоліт NASA здійснив десятий і найтриваліший політ на Марсі

17:00, 25 июл 2021 , Новости Каменского
Вертоліт NASA здійснив десятий і найтриваліший політ на Марсі

Вертоліт-дрон Ingenuity ("Винахідливість"), який прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance ("Наполегливість"), у суботу здійснив десятий автономний політ на Червону планету протяжністю 1,6 км, повідомило в неділю NASA.

"Нинішній успіх марсіанського вертольота ознаменував собою політ на загальну дальність в одну милю (1,6 км). Він відбувався в районі, який називається "Підняті хребти". Це був найскладніший політ із десятьма пунктами поворотного маршруту, який виконувався на рекордній висоті 40 футів (12 метрів). Його розвідка допомагає марсоходу Perseverance", - йдеться в повідомленні.

За даними NASA, вертоліт-дрон зробив численні фотографії району "Підняті хребти" - сукупності кам'яних утворень усередині кратера Езеро на Марсі.

Під час найпершого польоту на Марсі 19 квітня вертоліт піднімався на висоту лише трьох метрів і провів над поверхнею Марса 39 секунд.

Апарат Ingenuity 1,2 метра в діаметрі та завважки 1,8 кг оснащений двома камерами, здатний зависати в повітрі на 20-30 секунд для фотографування місцевості.

Марсохід Perseverance із вертольотом Ingenuity здійснив успішну посадку на поверхню Червоної планети 18 лютого.

Американську автоматичну міжпланетну станцію до Марсу було запущено 30 липня минулого року.

Perseverance є вже п'ятим американським марсоходом, який NASA відправило для вивчення Червоної планети.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых