Перша перемога! Наказ Міндовкілля про видачу ліцензії ТОВ «Рокобан» судом визнано незаконним!

10:30, 28 июл 2021 , Новости Каменского
Перша перемога! Наказ Міндовкілля про видачу ліцензії ТОВ «Рокобан» судом визнано незаконним!

26 липня 2021 року, суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Юрков Є. О. виніс рішення про задоволення позову проти Міндовкілля, яке видало незаконно ТОВ «Рокобан» ліцензію на провадження господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами у м. Кам’янське.

Позивачем виступила Кам’янська міська рада, та громадськість міста Кам’янське у якості третьої особи на стороні позивача.

Ні Міндовкілля, ні ТОВ «Рокобан» не довели суду законність видачі Наказу про видачу ліцензії ТОВ «Рокобан» та його відповідність Ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.

ТОВ «Рокобан» захищалися, як могли. Вони вказували на відсутність підстав у Міндовкілля відмовити у видачі ліцензії, адже вичерпний перелік документів вони подали, наголошували на декларативному принципі процесу отримання ліцензії, при якому Міндовкілля не має права перевіряти матеріально-технічну базу заявника на місці, а також вказували, що їм видані і висновок з ОВД, і дозвіл на викиди забруднюючих речовин, і Держпродспоживслужба видала висновок на їхній комплекс, тому підстав в Міндовкілля сумніватися в недотриманні законодавства не було.

Також ТОВ «Рокобан» вважає, що Наказ Міндовкілля вичерпав свою дію, адже дане ТОВ внесено в ліцензійний реєстр, тому на сьогодні він не порушує права та інтереси позивача.

Нагадаємо, що діяльність ТОВ «Рокобан» повинна відповідати ліцензійним умовам. Згідно зі статтею 9 Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності” ліцензіат зобов’язаний виконувати вимоги ліцензійних умов відповідного виду господарської діяльності, а здобувач ліцензії для її отримання - відповідати ліцензійним умовам. Тому на наше глибоке переконання Міндовкілля повинно було перевірити, чи в документах ТОВ «Рокобан» є докази дотримання всіх ліцензійних вимог.

Представник ЕПЛ Ольга Мелень-Забрамна у дебатах згадала про корумповану та неякісну ліцензійну діяльність Міндовкілля, за якою ЕПЛ слідкує вже багато років, і статистика перевірок ліцензіатів Міндовкілля говорить сама за себе (див. інфографіку міністерства)

Наразі суд оголосив лише резолютивну частину рішення, повний текст рішення буде підготовлено судом 30 липня 2021 р.

Ми також очікуємо на рішення суду першої інстанції 28 липня 2021 року у судовому процесі щодо оскарження висновку з ОВД для ТОВ «Рокобан».

Далі буде…

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых