ДМК чекає перевірка дотримання природоохоронного законодавства. Та чи допустять туди інспекторів?

11:00, 27 окт 2021 , Новости Каменского
ДМК чекає перевірка дотримання природоохоронного законодавства. Та чи допустять туди інспекторів?

З 8-го по 19-те листопада на найбільшому забруднювачі Кам’янського – ДМК – очікується планова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства, – повідомляє сайт «ЕкоСистеми». Також додається відповідний наказ Держекоінспекції щодо складу інспекційної комісії.

Ось що про це пише сайт «Пильний погляд».

«Так, згідно наказу голови Держекоінспекції у Дніпропетровській області, предметом перевірки стане «дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів».

Затверджений і склад комісії у кількості 11 осіб – усі представники обласного управління Держекоінспекції. Чи будуть приймати участь в перевірці представники місцевого управління екології – поки що невідомо.

На сайті зазначено, що ризик при проведенні перевірки або виявлення порушень законодавства – «високий».

Як наслідок, у комісії можуть виникнути складності з проведенням перевірки, наприклад, через формальні відмови. Підставою може стати пандемія ковіду або формальна зміна власності на ДМК. Адже тепер майновий комплекс ДМК проданий ПрАТ «ДКХЗ», тож виникає питання: чи допустять інспекторів до забору аналізів та заміру промислових викидів в цехи, на які найбільше скаржаться мешканці міста?

Так, наприклад, у квітні 2019 року керівництво ДМК не допустило до перевірки представників Держрибгоспу, що засвідчено відповідним актом. У цей же час було відмовлено у плановій перевірці і представникам ДСНС.

Того ж року, за безпосередньої присутності тодішнього гендиректора ДМК Олександра Підкоритова, було відмовлено у доступі для планової перевірки дотримання санітарного законодавства на комбінаті представникам Держпродспоживслужби, про що також був складений відповідний акт.

Чи наважиться нове керівництво меткомбінату відмовити у перевірці представникам Держекоінспекції, та чи стане це підставою для анулювання дозволів на промислові викиди – покаже найближчий місяць».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых