Мільярдери заробили 2,2 трильйона доларів за час пандемії

10:40, 21 ноя 2021 , Новости Каменского
Мільярдери заробили 2,2 трильйона доларів за час пандемії

Попри руйнівний вплив пандемії коронавірусу на світову економіку, найбагатші люди світу у 2020 році збільшили свої капітали приблизно на 2,2 трильйона доларів.

За аналогічний період ультрабагатих людей у ​​світі також стало більше. Ця цифра перетнула позначку у 2 тисячі осіб, з них 31 тисяча — отримала новий статус, пише finance.ua.

За підрахунками консалтингової компанії PwC, проведених спільно з банком UBS, з квітня по липень 2020 року найбагатші люди світу змогли «непогано» заробити, а їхній сукупний капітал досяг рекордної цифри у 10,2 трильйона доларів. На початку квітня вони володіли статками у розмірі 8 трильйонів доларів.

При цьому мільярдери з США майже потроїли своє багатство — до 3,6 трильйона доларів. У Китаї капітали багатіїв зросли у 13 разів, до 1,69 трильйона доларів, а у Німеччині статки найзаможніших людей країни збільшилися майже вдвічі – до 595 мільярдів доларів. Загалом це має відношення до успішних підприємців, які ведуть свій бізнес у тих галузях економіки, які стали головними фаворитами пандемії:

  • виробництва та продажу продуктів,
  • ліків та вакцин,
  • розважального контенту,
  • безконтактних платежів.

Головні мільярдери світу

Згідно з Індексом мільярдерів агентства Bloomberg, звання найбагатшої людини світу зараз належить власнику компаній Tesla та SpaceX Ілону Маску. Його капітал оцінюють у 285 мільярдів доларів. Далі йдуть:

  • Засновник найбільшого у світі онлайн-ритейлера Amazon та попередній багаторічний лідер цього рейтингу Джефф Безос. Його статки становлять 203 мільярди доларів;
  • Замикає трійку лідерів французький бізнесмен Бернар Арно з капіталом у розмірі 174 мільярдів доларів. Він обіймає посаду гендиректора компанії LVMH (Moet Hennessy — Louis Vuitton), а також найбагатша людина Франції та Європи.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых