Скільки коштуватиме життєдіяльність Кам’янського в 2022 році

09:00, 29 дек 2021 , Новости Каменского
Скільки коштуватиме життєдіяльність Кам’янського в 2022 році

Забезпечення життєдіяльності Кам’янського напряму залежить від бюджету міста. Головний фінансовий документ, який визначає доходи й видатки міста в 2022 році, було прийнято на грудневій сесії міської ради.

Про це пише Валентин Фіголь на сайті «Пильний погляд».

Міська рада Кам’янського визначила на 2022 рік:

  • доходи бюджету Кам’янської міської територіальної громади у сумі 2,87 мільярди гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету – 2,79 мільярди гривень
    та доходи спеціального фонду  – 81,96 мільйон гривень.
  • видатки бюджету Кам’янської міської територіальної громади у сумі 2,7 мільярди гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 2,48 мільярди гривень
    та видатки спеціального фонду – 269,77 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що загальний фонд бюджету – це частина скарбниці, з якої фінансуються так звані захищені статті. Тобто ті, які мають бути оплачені в першу чергу:

– оплата праці працівників бюджетних установ;

– нарахування на заробітну плату;

– придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

– забезпечення продуктами харчування;

– оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

– обслуговування місцевого боргу;

– соціальне забезпечення;

– поточні трансферти місцевим бюджетам;

– забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

– оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури;

– оплату енергосервісу.

Спеціальний фонд міського бюджету – це частина, з якої фінансуються цільові програми – зокрема, спрямовані на розвиток міста.

Найбільше доходів Кам’янське планує отримати, як зазвичай, від податків на доходи працевлаштованих мешканців міста – 1,143 мільярд гривень.

На другому місці таке джерело надходжень, як земельні платежі юридичних та фізичних осіб – 818,9 мільйонів гривень.

Серед видатків бюджету найвагоміші – фінансування департаменту з гуманітарних питань, тобто освіти. На потреби галузі планується витратити 1,359 мільярд гривень.

На житлово-комунальне господарство Кам’янського заплановано 354,7 мільйонів гривень, з них 220 мільйонів – на благоустрій території міста.

Охорона здоров’я кам’янчан коштуватиме 185,5 мільйонів гривень.

Соціальний захист населення – 133,4 мільйони. Це різні соціальні виплати, компенсації, пільги, оздоровлення дітей та діяльність закладів соціального обслуговування населення. Наприклад, на компенсацію вартості проїзду пасажирів пільгових категорій в міському трамваї планується виділити 16 мільйонів гривень.

Справи молоді та спорту – 64,6 мільйони гривень, щоб забезпечити діяльність спортивних комунальних закладів та проведення міських спортивно-фізкультурних заходів.

Також міськрада спрогнозувала в 2022 році профіцит за загальним фондом бюджету Кам’янської міської територіальної громади у сумі 310 мільйонів гривень, і дефіцит за спеціальним фондом бюджету Кам’янської міської територіальної громади у сумі 188 мільйонів гривень.

Крім того, в наступному році з бюджету Кам’янського заплановано:

– повернення кредиту Північній Екологічній Фінансовій Корпорації (НЕФКО) у сумі 4,4 мільйони гривень;

– повернення кредиту АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ», залученого в 2020 році, у сумі 37 мільйонів гривень;

– повернення кредиту АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ», залученого в 2021 році, у сумі 81 мільйон гривень.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых