До Землі наближається потенційно небезпечний астероїд

18:00, 5 фев 2022 , Новости Каменского
До Землі наближається потенційно небезпечний астероїд

Астероїд під назвою 138971 (2001 CB21) у березні наблизиться до Землі, пише Newsweek з посиланням на Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (НАСА).

Астероїд у чотири рази вище Ейфелевої вежі пролетить у березні поблизу Землі


Діаметр великого космічного тіла, за даними астрономів, приблизно 1,3 кілометра або 4265 футів. Він у чотири рази вищий за Ейфелеву вежу.

Очікується, що астероїд пролетить поблизу планети близько 11:00 за київським часом 4 березня. Він рухається зі швидкістю понад 43 тисячі кілометрів на годину, попередили вчені.

НАСА визначило його як «потенційно небезпечний». При цьому вчені впевнені, що в найближчому майбутньому він із Землею не зіткнеться.

«Астероїд перебуватиме на відстані понад три мільйони миль у найближчій точці, що більш ніж у десять разів далі від нас, ніж Місяць», – наголосили експерти.

Вперше 2001 CB21 був виявлений астрономом з проєкту «Віртуальний телескоп» в Італії Джанлукою Масі. Він зробив його знімок за допомогою наземного телескопа, коли астероїд знаходився на відстані понад 34,6 млн кілометрів від Землі. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/do-zemli-nablizhajetsya-potenciyno-nebezpechniy-asterojid-819792.html

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых