Українська делегація зустрінеться з російською на кордоні з Білоруссю. Про це домовились Зеленський та Лукашенко

17:13, 27 фев 2022 , Новости Каменского
Українська делегація зустрінеться з російською на кордоні з Білоруссю. Про це домовились Зеленський та Лукашенко

Українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, у районі річки Прип'ять.

Про це повідомляє Офіс президента.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зателефонував президентові України Володимиру Зеленському. Тоді політики й домовилися про зустріч української та російської делегацій.

«Олександр Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі», — йдеться у повідомленні ОП.

Перед цим в МЗС України заперечили, що переговори з Росією для припинення вогню відбудуться у Гомелі. Там також не підтвердили, що українську делегацію на переговорах очолюватиме заступник міністра Микола Точицький.

Переговори

У Кремлі раніше 27 лютого заявили, що російська делегація прибула до Білорусі на перемовини з представниками України.

Проте у ранковому зверненні Зеленського до громадян Білорусі він заявив, що переговори на території Білорусі неможливі. Він наголосив, що зараз не йдеться про платформу для переговорів із Росією у Мінську. Українська сторона пропонує інші міста для зустрічі.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів, щоби зупинити загибель людей, ще в обід 25 лютого. Але до того МЗС РФ висувало умови для перемовин: вимагало, щоб українські військові склали зброю.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зауважував, що російська сторона намагається завести переговори в глухий кут ще до їх початку.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых